Antwoord op veel gestelde vragen

 • ?
  Krimpscheuren in plafond of muur
  Krimpscheuren in de woning komen in veel huizen voor. U kunt krimpscheuren wegwerken door een overschilderbare acrylaatkit in de scheur te bevestigen. Verhuurder zal zelf geen opdracht verstrekken voor het wegwerken van deze scheuren. De scheuren zijn inherent aan de bouw van het complex/de woning.
  ?
  Sleutels kwijt of bijbestellen
  Het (bij)bestellen van sleutels dient huurder zelf te verzorgen. Ook bij verlies of diefstal. Indien u een gecertificeerde sleutel wil laten bijmaken, dan dient u contact met BFD Beheer op te nemen. Wij helpen u verder.
  ?
  Schimmel in badkamer
  Schimmel ontstaat wanneer er in de woning niet goed geventileerd wordt. Schimmel is vervelend om te hebben, maar is vrij eenvoudig weg te werken. U kunt met een soda badje het plafond insmeren (roterende bewegingen). Meestal is dit afdoende. Mocht de schimmel hardnekkiger zijn, dan kunt u in plaats van soda, gloor gebruiken. Let u hierbij wel op uw kleding. Gloor geeft vlekken!
  ?
  Tuinonderhoud bij parterrewoning
  Indien u een parterrewoning met tuin huurt, dan dient u zelf zorg te dragen voor het onderhoud aan deze tuin. Ook bij een wespen/bijennest bent u zelf verantwoordelijk voor het (laten) verwijderen van deze nesten. Aan het einde van uw huurperiode dient u de tuin in een goede staat op te leveren.
  ?
  Verstopping in leidingwerk
  Om verstopping van leidingwerk tegen te gaan, willen wij u verzoeken om geen frituurvet, maandverband of natte wc-doekjes door het toilet te spoelen. Ook is het van belang om doucheputjes regelmatig schoon te maken en te ontdoen van haren. Tevens kunt u eenmaal per maand een oplossing van sodawater door uw leidingwerk spoelen. Mocht u onverhoopt toch nog verstopping hebben en u woont in een appartementencomplex, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen voor ontstopping van uw leidingwerk zorg dragen. Kosten voor het ontstoppen van de leiding in uw woning zullen aan u worden doorbelast. Kosten voor het ontstoppen van de gezamenlijke riolering zullen voor rekening van eigenaar komen.
  ?
  Kitvoegen
  Uw keuken en badkamer zijn voorzien van kitvoegen. Deze kitnaden dienen bij aanvang huur in orde te zijn, maar zullen na verloop van tijd losraken en beschimmelen. Mocht dit het geval zijn, dan dient u de kitvoegen zelf te vervangen. U kunt de voeg vrij eenvoudig lostrekken en met nieuwe kit-voeg opnieuw aanbrengen.
  ?
  Binnenschilderwerk
  Het schilderwerk van kozijnen en muren in de woning dient u zelf te verzorgen. Let u erop dat u bij einde van uw huurperiode de kozijnen en muren in RAL 9010/9001 dient op te leveren.
  ?
  Doorlopen toilet
  Het doorlopen van het toilet kan meerdere oorzaken hebben. Meestal betreft het hier de vlotter die niet meer goed functioneert. Deze dient u voor eigen rekening te vervangen. Indien het binnenwerk kapot is, zullen wij voor vervanging zorg dragen.